Bijzondere bijstand en minimaregelingen

Heeft u een laag inkomen? Dan kunt u financiële hulp aanvragen voor het betalen van bijvoorbeeld uw kosten voor bewindvoering, contributie / lesgeld voor de sport van uw kind(eren) of kosten voor rechtshulp. Hieronder staan de regelingen die u kunt aanvragen en waar u misschien gebruik van kunt maken. 

Meer informatie

Meer informatie vindt u in de folder Minimaregelingen Stede Broec 2024. 

Voor het aanvragen van bijzondere bijstand (minimaregelingen) haalt u formulieren op bij het gemeentehuis. Maakt u daarvoor eerst een afspraak.

Hulp nodig bij het aanvragen?

Heeft u hulp nodig bij het invullen van het formulier? Neem dan contact op met Ons Stede Broec: Stationslaan 2 in Bovenkarspel tel: (0228) 511 528 of www.onsstedebroec.nl

Speciaal voor mensen met een lager inkomen heeft Univé samen met de gemeente een aantrekkelijke zorgverzekering samengesteld. Univé biedt deelnemers een korting en de gemeente levert een bijdrage in de premie van de polis. Wilt u wisselen van zorgverzekering dan kan dit voor 1 januari van het volgende jaar.

Kies een pakket dat bij u past

Wilt u meer informatie? Kijk dan op gezondverzekerd.nl. Bepaal wat u nodig heeft en kies het pakket dat het beste bij u past.

Ondersteunt kinderen uit gezinnen die weinig te besteden hebben met een bijdrage aan bijvoorbeeld schoolreisje, muziekles of aanschaf van een computer.

Meer informatie vindt u op de website van Stichting Leergeld West-Friesland.

Aanvragen voor bijzondere bijstand worden altijd aan de hand van de beleidsregels bijzondere bestand getoetst. Per 1 januari 2022 gelden de volgende beleidsregels:

Beleidsregels bijzondere bijstand 2022 Stede Broec (pdf 1 mb)

 

Het spreekuur Bijzondere bijstand en minimaregelingen is vervallen per 1 januari 2022. 

Vragen
Als u vragen heeft kunt u telefonisch contact met ons opnemen via (0228) 510 111

Gehandicapten en chronisch zieken hebben veel zorgkosten die niet vergoed worden. Via de Wmo kunt u voor deze kosten een vergoeding ontvangen. Kijk voor meer informatie op de pagina Vergoeding zorgkosten