Bezorgen van een paspoort of identiteitskaart

Omdat de gemeente binnenkort overstapt op een nieuwe bezorgdienst is het tijdelijk niet mogelijk uw paspoort of identiteitskaart thuis te laten bezorgen. Onze excuses daarvoor.

Het is mogelijk om uw paspoort of identiteitskaart te laten bezorgen. Dit kan heel eenvoudig: Geef bij de aanvraag aan of u het document wilt laten bezorgen. Dit kan thuis of op een ander adres. Op het afgesproken tijdstip komt de medewerker van de bezorgdienst aan de deur, stelt de identiteit vast van de aanvragers van het document en opent de verzegeling in aanwezigheid van de aanvrager.

Het document wordt net als op het gemeentehuis persoonlijk overhandigd. Op de dag van bezorging kunt u de exacte bezorgtijd volgen. Het is dus niet nodig om lang op het afgesproken adres te wachten.

  • u maakt zelf de afspraak
  • u kunt uw paspoort/id-kaart laten bezorgen op een adres in Nederland, bijvoorbeeld thuis of op het werk (niet op openbare plekken en niet op de Waddeneilanden)
  • bezorgen paspoort/id-kaart is mogelijk maandag t/m vrijdag tijdens openingstijden
  • u moet persoonlijk aanwezig zijn bij bezorgen

Let op:  Een spoedaanvraag wordt niet bezorgd, deze moet worden afgehaald

De kosten voor bezorgen zijn € 13,-

Meer documenten tegelijk aangevraagd? Extra documenten worden op hetzelfde adres tegelijkertijd bezorgd voor € 3,10 per document. Alle personen moeten zelf aanwezig zijn bij bezorgen.

De bezorging gebeurt door een gespecialiseerd bedrijf. De medewerkers zijn gescreend met een Verklaring omtrent Gedrag. De gemeente levert het rijbewijs in een verzegelde envelop aan bij de bezorgdienst.