Toerisme en (culturele) activiteiten

Er valt veel te genieten in het mooie Stede Broec!
In Bovenkarspel ligt het natuur- en recreatiegebied het Streekbos. Daarnaast ligt ten noorden van Lutjebroek natuurgebied de Weelen, een zeer waterrijk gebied. Beide gebieden zijn met elkaar verbonden: het fietspad dat ligt tussen de Weelen en de waterberging met aangrenzend land- en tuinbouwgebied sluit aan op fietspaden in het Streekbos.

In het Streekbos is een recreatiemeer, speeltoestellen, een klimpark en een mountainbikeroute van zo’n 3,4 kilometer. Kom ontspannen genieten van rust en natuur op het Blotevoetenpad vlakbij het Streekbos! In het Streekbos kan je zwemmen, wandelen, fietsen en mountainbiken. Meer informatie zie:
www.streekbos-paviljoen.nl

Kijk voor meer informatie en tips op: Holland Boven Amsterdam – Stede Broec

Trek de wandelschoenen aan en plan een afwisselend rondje. In het Streekbos zijn wandelroutes van verschillende lengtes die ook aan elkaar te knopen zijn.

Rondje Weelen of over de dijk naar Enkhuizen
Wilt u een langere wandeltocht maken? Loop dan een rondje door De Weelen of richting Enkhuizen over de dijk. Het uitzicht over de voormalige Zuiderzee is altijd wisselend en verveelt nooit!

Voor watersporters en schaatsers zijn er volop mogelijkheden in het stelsel van oude en nieuwe sloten, zowel in het buitengebied van Stede Broec als in de bebouwde kom. De kust van het Markermeer (het deel van het IJsselmeer ten zuiden van de dijk Enkhuizen-Lelystad) biedt ruimte voor allerlei vormen van recreatie.

Bent u in het bezit van een bootje? Stede Broec heeft een buiten- en een binnenhaven, waar eigenaren van boten en bootjes graag aanleggen. Het binnenhaventje, De Kolk, wordt ook wel Broekerhaven genoemd.

Stede Broec heeft veel doorvaarbaar en open water, waar tal van vaartochten zijn mogelijk.

Rondje Streekbos of verder

Richting Enkhuizen vaart u een mooi rondje door het Streekbos of verder richting Medemblik. Met het knooppuntensysteem van het Vaarroutenetwerk Westfriesland maakt u de tocht eventueel langer. Dit vaarroutenetwerk wordt steeds verder uitgebreid en een app is in ontwikkeling. Download de kaart van het vaarroutenetwerk bij het Recreatieschap Westfriesland.

Stede Broec werkt samen met, Enkhuizen en Medemblik voor de veiligheid op het water.

Spelregels varen Stede Broec (pdf 272 kB)

Hét Postkantoor is het multicultureel centrum van Stede Broec. Er is een theater, er worden lezingen gehouden. Ook is er een bioscoop en kunt u een zaal huren. Kijk voor meer info op: http://www.hetpostkantoor.info