Plan Waterweide

Plan Waterweide is een nieuwe woonwijk waar 250-350 woningen worden gerealiseerd. De bouw van nieuwe woningen sluit aan op de vraag vanuit de markt. Het is een gevarieerd plan met verschillende woningtypen in verschillende prijsklassen.

Update maart 2023

Op 23 februari is de verkoop van de nieuwe fase (De Veilingmeester) van Waterweide gestart. In dit deel van plan Waterweide worden 60 gasloze en energiezuinige woningen gebouwd. De gemeente Stede Broec vindt het belangrijk dat er nieuwe woningen worden gebouwd.

Op ‘De Veilingmeester’ komen zowel hoek- en tussenwoningen, als twee-onder-één-kap en vrijstaande woningen en een appartementengebouw. De meeste twee-onder-één-kap en vrijstaande woningen liggen aan het water en zelfs het aanmeren van een bootje is mogelijk.

Woningbouw

De woonwensen van de toekomstige bewoners staan centraal bij de ontwikkeling van het plan en de woningen. Met deze wijze van ontwikkelen worden woningen gerealiseerd afgestemd op de vraag vanuit de markt, die iets toevoegen aan de bestaande woningvoorraad en wordt er draagvlak gecreëerd voor het plan. Waar mogelijk worden toekomstige bewoners vroegtijdig bij de planontwikkeling betrokken. Dit houdt in dat het plan zo flexibel mogelijk wordt opgesteld en dat wijzigingen in het programma, qua aantallen en woonproducten, in de toekomst mogelijk zijn.

Verkeer

De nieuwbouwwijk wordt ontsloten voor autoverkeer via de Raadhuislaan. Voor fietsers en voetgangers komen er verbindingen naar het omliggend gebied, zoals naar de bestaande wijk Kloosterhof en Monnikenveld.

Water

Het uitgangspunt is om de vele waterpartijen van Waterweide op het doorgaande vaarcircuit aan te sluiten. De definitieve aansluiting op het vaarcircuit vanuit Waterweide wordt onderzocht en afgestemd in samenwerking met de gemeente en het hoogheemraadschap (HHNK). Kijk voor meer informatie over wonen aan het water en de verantwoordelijkheden die daarbij komen op de pagina Wonen aan het water.

Bij de ontwikkeling zijn de volgende ontwikkelaars betrokken:   

  • BPD Ontwikkeling B.V. Haarlem
  • Zondag Ontwikkeling Tiel

Kijk voor meer informatie over het plan op: Plan Waterweide

Zie ook