Actueel

Teststraat Bovenkarspel sluit definitief

Het aantal inwoners dat zich in de regio Noord-Holland Noord laat testen op corona neemt steeds verder af. Daarom is het niet meer nodig de testlocatie in Bovenkarspel in stand te houden. De capaciteit van de resterende teststraten in Hoorn/Zwaag, Alkmaar en Den Helder is ruim voldoende om een eventuele…

Teststraat Bovenkarspel sluit definitief

Het aantal inwoners dat zich in de regio Noord-Holland Noord laat testen op corona neemt steeds verder af. Daarom is het niet meer nodig de testlocatie in Bovenkarspel in stand te houden. De capaciteit van de resterende teststraten in Hoorn/Zwaag, Alkmaar en Den Helder is ruim voldoende om een eventuele…

Gluur mee bij de duurzame buren

Ontdek hoe het is om energiezuinig, duurzaam of zelfs aardgasvrij te wonen. Van 8 t/m 15 oktober organiseren de Westfriese gemeenten het unieke evenement Gluren bij duurzame buren. U kunt digitaal binnenkijken bij duurzame inwoners uit de regio. Zeven huiseigenaren openen de deuren van hun duurzaam verbouwde woning en doen hun verhaal. Onze groene reporter neemt u mee op pad!

Geschiedenis dorpskroeg ‘De Gekroonde Zwaan’

Wethouder Bart Nootebos ontving zondag 12 september tijdens de Open Monumentendag de eerste folder over de geschiedenis van café ‘De Gekroonde Zwaan’. Tot 1980 stond dit café in Grootebroek langs de Zesstedenweg tussen de Raadhuislaan en de kerk het café ‘De Gekroonde Zwaan’.

Reminder: ondermijningstraining voor ondernemers

Samen met politie en het Openbaar Ministerie proberen de Westfriese gemeenten ondermijnende criminaliteit tegen te gaan. Volg de training om ondermijnende criminaliteit te herkennen.

Burger AED: een hartstilstand! Wat nu?

Het kan u zomaar overkomen, een bewoner in uw straat krijgt een hartstilstand. Maar dit kan net zo goed een kennis zijn die op bezoek is of een kind op de sportvereniging. Elke dag sterven er in Nederland namelijk 35 mensen aan een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Het is mogelijk om een cursus te volgen zodat u weet hoe te handelen bij een hartstilstand en niet hulpeloos hoeft toe te kijken.

Ironman Westfriesland

Op 25 en 26 september vindt de tweede editie van het sportevenement IRONMAN Westfriesland plaats. IRONMAN Westfriesland is een triatlon, waarbij de deelnemers een afstand zwemmen, fietsen en hardlopen. Het zwemmen en hardlopen vindt plaats in Hoorn, het fietsparcours loopt door zeven West-Friese gemeenten. Het gehele weekend staan er vijf activiteiten en wedstrijden op het programma. Naast drie triatlon wedstrijden: IRONMAN 70.3, IRONMAN 5150 en IRONMAN 4:18:4, zijner ook twee andere afstanden, namelijk een IRONKIDS-wedstrijd voor jeugd tot 14 jaar en de NightRun, een 5,5 km lange funrun zonder wedstrijdelement.

Ondermijningstraining voor ondernemers op bedrijventerreinen

De Westfriese gemeenten, bestaande uit Hoorn, Opmeer, Medemblik, Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland, werken samen met politie en het Openbaar Ministerie om ondermijnende criminaliteit tegen te gaan. Het gaat met name om het vergroten van het bewustzijn van de ondernemers en bewoners. Als onderdeel hiervan bieden de veiligheidsdriehoek Hoorn en het…

Activiteiten voor senioren in september

De seniorenraad organiseert diverse activiteiten in september.

Talenten ontdekken en iets goeds doen voor een ander

Jongeren in de leeftijd van 16 tot 27 jaar die even niet (meer) weten wat voor vervolgopleiding ze willen of welke betaalde baan, kunnen meedoen aan het Gouden Kans project.

Fitness voor senioren

Doe mee op uw eigen niveau! Wilt u blijven sporten, maar voelt u zich niet meer thuis bij het reguliere sportcentrum, maar heeft u geen medische begeleiding nodig? Dan is Fitness voor Senioren iets voor u.

Open monumentendag:'mijn huis is jouw huis'

De Open Monumentendag in de gemeente Stede Broec vindt dit jaar op zondag 12 september plaats. Tussen 11:00 tot 16:00 bent u van harte welkom bij alle hieronder beschreven monumenten.

Gemeentegids

Jaarlijks maakt Akse Media uit Den Helder de gemeentegids voor Stede Broec. Akse Media benadert hiervoor bedrijven, verenigingen en organisaties om te vragen of zij willen adverteren in de gids en de  gegevens te actualiseren.  De adressen voorzien van een e-mailadres krijgen van de uitgever een e-mail ter controle van de gegevens.   Vermelding in juiste gids Ondernemers…

TONK-regeling verlengd tot 1 oktober

Inwoners die het door de coronacrisis financieel lastig hebben, kunnen via de TONK-regeling hulp krijgen. De gemeente Stede Broec verlengt de regeling tot 1 oktober 2021.

Opening vaarroute Stede Broec

Vanaf deze zomer kunnen vaarliefhebbers via het Nassaupark naar de nieuwe woonwijk Waterweide in Stede Broec varen. Op 15 juli opende wethouder Bart Nootebos de nieuwe brug bij het Nassaupark in Bovenkarspel die deze verbinding mogelijk maakt.

Nee zeggen tegen middelengebruik

De Westfriese gemeenten zijn een campagne gestart om ouders te stimuleren hun kinderen weerbaar te maken tegen de verleidingen van drugs, drank en roken. Jongeren mogen weer wat meer buiten de deur doen. Voor ouders een moment om weer in gesprek te gaan met hun puber, want op feestjes of vakantie wordt misschien wel (meer) gedronken en/of drugs gebruikt?

Maak het inbrekers moeilijk!

Tijdens de zomervakantie zijn veel mensen op vakantie of gaan gezellig een paar dagen weg. Voor veel inbrekers is dit een geschikte mogelijkheid om in te breken. Verzekeraars zien dan ook elk jaar dat de vakantieperiode vaak voor een inbraakgolf zorgt.

Bloemetje voor diamanten echtpaar

Dinsdag 6 juli bracht burgemeester Wortelboer een bloemetje langs bij het diamanten echtpaar Schoon. Zij waren op die dag 60 jaar getrouwd, wat een bijzondere mijlpaal is!

Werksaam Westfriesland helpt ondernemers om hun bedrijf klaar te maken voor de toekomst

Werksaam Westfriesland en Stichting Startersloket slaan de handen ineen om ondernemers te helpen bij het gezond en toekomstbestendig maken van hun bedrijf. Alle ondernemers uit Westfriesland kunnen zich kosteloos aanmelden voor een uniek inspiratieprogramma.

Eikenprocessierups in Westfriesland

De eikenprocessierups is een plaagdier dat ook in Westfriesland steeds vaker gaat voorkomen. Ook dit jaar zijn er enkele eikenprocessierupsen op de terreinen van het Recreatieschap Westfriesland waargenomen. De locaties worden met linten aangegeven.

Vaarkaart historische vaarroute Stede Broec - Enkhuizen

Gemeenten Stede Broec en Enkhuizen brengen een vaarkaart uit voor een historische vaarroute door hun gemeenten. De vaarkaart toont de vaarroute en vertelt het verhaal van de historische vaarwegen en de sporen die deze hebben nagelaten in het huidige landschap.

Nieuwsbrief Rekenkamercommissie SED

De Rekenkamercommissie SED heeft in mei de eerste nieuwsbrief van 2020 uitgebracht.

Zwemwaterkwaliteit

Tijdens het buitenzwemseizoen (1 mei tot 1 oktober) informeren de provincies u over de kwaliteit van het water op de officiële zwemwaterlocaties. Op deze website vindt u steeds de actuele informatie over de kwaliteit van het zwemwater of download de zwemwater app. Mogelijke meldingen zijn: waarschuwing (zwemmen mag, mogelijk risico voor de gezondheid)negatief…