Terug naar het overzicht

Winnaars blij met een ton voor het klimaat

Foto: Annemarie Wolkers-Ven

Ruim 7.300 mensen deden in de regio Noorderkwartier mee met de actie ‘Win een ton’. Zij maakten kans op één van de honderd regentonnen die werden verloot onder de deelnemers. In Stede Broec werden twee regentonnen gewonnen. Eén van de winnaars is Ingrid de Wolf. Wethouder Klimaatadaptatie Nico Slagter bracht haar een bezoek en feliciteerde haar met de prijs.

“De actie is een mooie, laagdrempelige manier om mensen te helpen om te verduurzamen”, laat de wethouder weten. De regenton van Ingrid krijgt een mooie plek in haar achtertuin, waar al een oud wijnvat als wateropvang dienst doet. “We moeten toch meer om het milieu denken”, aldus Ingrid.

De actie ‘Win een ton’ werd georganiseerd door Samen Blauwgroen, een netwerkorganisatie van 27 gemeenten in het Noorderkwartier, het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en PWN. Samen werken zij aan klimaatadaptatie en een duurzame waterketen. Door het gebruik van regentonnen hebben inwoners in droge perioden water voor de planten en is er minder vraag naar gezuiverd drinkwater. In natte perioden wordt het riool minder belast.

In Stede Broec deden 227 mensen mee aan de actie. De deelnemers die niet gewonnen hebben, ontvangen een bon voor vijfentwintig procent korting op de aanschaf van een regenton.