Wmo- en speciaal vervoer

Wilt u ergens naartoe? Bijvoorbeeld naar het winkelcentrum, de kapper of familie en lukt het niet om met het openbaar vervoer te gaan? Vraag bekenden zoals familie, vrienden of buren om hulp. Ook kunt u kijken of er een vrijwilliger is die u hierbij kan helpen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan onderstaande mogelijkheden. (onderdeel van Ons Stede Broec). Voor deze zorg kan een eigen bijdrage worden gevraagd.

Bent u langdurig niet in staat om zelfstandig te reizen en is er niemand die u hierbij kan helpen? Dan kunt u mogelijk in aanmerking komen voor een Regiotaxipas. De Regiotaxipas is bedoeld om te reizen naar sociale en recreatieve activiteiten binnen één van de Westfriese gemeenten.

De gemeente onderzoekt of u aan de voorwaarden voldoet. Als u gebruik maakt van de regiotaxi dan geldt er per rit een eigen bijdrage.

Hoe vraag ik een Regiotaxipas aan?

  • een Wmo-vervoersvoorziening vraagt u aan via onze Wmo-consulent. Kijk voor meer informatie op onze  informatiepagina over de Wmo
  • u komt in aanmerking voor deze pas nadat een Wmo-consulent vastgesteld heeft dat u aan de voorwaarden voldoet.
  • u kunt gebruik maken van Regiotaxi West-Friesland nadat u een Regiotaxi-pas hebt ontvangen

Regiotaxi West-Friesland coördineert het Wmo-vervoer voor de Westfriese gemeenten: Stede Broec, Enkhuizen, Drechterland, Hoorn, Koggeland, Medemblik (inclusief Andijk en Wervershoof) en Opmeer.

Ons WonenPlus biedt in de gemeente Stede Broec praktische diensten en persoonlijke ondersteuning aan, uitgevoerd door vrijwilligers. Ons WonenPlus is er voor alle ouderen, chronisch zieken, gehandicapten en mantelzorgers in de gemeente Stede Broec.

Kijk voor meer informatie op de website van Ons WonenPlus

 

Bij het Rigtershof is het mogelijk om als inwoner van Stede Broec een duofiets te lenen. Hiervoor is een certificaat nodig. Meer informatie en reserveren kan via de receptie van het Rigtershof. Telefoonnummer 0228 350600.

Vrijwilligers van stichting Hulpnet Lutjebroek biedt hulp aan inwoners van Lutjebroek bij alledaagse activiteiten, boodschappen, vervoer en klussen. Telefoonnummer: 0625505471