Hulp bij schulden


Bent u inwoner of ondernemer in de gemeente Stede Broec en heeft u zorgen over geld? Kunt u daardoor niet op tijd uw rekeningen betalen? U kunt hulp vragen aan de gemeente.

De medewerkers van de afdeling schuldhulpverlening kunnen u helpen en adviseren. Dit kan bijvoorbeeld als u moeite heeft om uw inkomsten en uitgaven in balans te houden. Ook wanneer u schulden heeft of in schulden dreigt te komen kunnen zij u helpen.

Wanneer u zich aangemeld heeft bij de afdeling schuldhulpverlening zal er samen met u gekeken worden naar passende oplossingen.

Als u hulp wilt van de afdeling schuldhulpverlening, dan kunt u zich op verschillende manieren aanmelden:

  • u kunt zich aanmelden via het formulier op deze pagina
  • u kunt telefonisch contact opnemen, zie hiervoor contact en openingstijden
  • u kunt een afspraak maken om een aanvraagformulier op te halen op het gemeentehuis
  • u kunt ook eerst langskomen op het inloopspreekuur (zie hieronder voor meer informatie)

Het formulier vraagt algemene gegevens van u over uw leefsituatie, de reden van uw aanmelding en of er sprake is van een dreigende situatie zoals een woningontruiming. Het invullen van het aanmeldformulier vraagt ongeveer 10 minuten van uw tijd.

Heeft u moeite om rond te komen of lukt het u niet om uw schulden af te lossen en wilt u daar graag eerst met iemand over praten? U kunt tijdens ons inloopspreekuur terecht met vragen over geldzaken. Een professionele schuldhulpverlener kan u misschien helpen om een oplossing te vinden voor uw financiële problemen.

U bent welkom in het gemeentehuis op de volgende momenten:

  • in Stede Broec elke donderdag van 13.00 tot 15.00 uur
  • in Enkhuizen elke dinsdag van 18.00 tot 19.00 uur
  • in Drechterland elke woensdag van 10.00 tot 12.00 uur

Het is niet nodig om vooraf een afspraak te maken. U mag ook gebruik maken van de speekuren in Drechterland en Enkhuizen. 

Indien u gebruik wilt maken van de hulp maar de inloopspreekuren voor u niet gelegen komen,  kunt u ook telefonisch of via de mail contact opnemen. U kunt ons telefonisch bereiken op 140228 of door te mailen naar schuldhulpverlening@sed-wf.nl

Dat is mogelijk via deze link: Aanmelden hulp bij schulden zonder DigiD

Schuldhulpverlening bij de gemeente is gratis. 

Toch zijn er bedrijven die schuldhulpverlening aanbieden waarvoor u moet betalen. De gemeente adviseert om geen afspraken met deze bedrijven te maken.

Heeft u dat toch gedaan? Neem dan contact op met de gemeente voor advies.